Nieuwsbrief 2014

Herfst in Perticara

“Traditie getrouw” tijd voor de nieuwsbrief maar eerst even een terugblik. Ons 15e seizoen…de tijd vliegt. Zoals inmiddels gebruikelijk ging ons hek 15 mei open en meteen vanaf de eerste dag gasten. Het was prachtig weer en de camping lag er schitterend bij dus wat wil je nog meer…..

Wat wij meer wilden was, dat de waterzuivering ook klaar was, maar dat duurde nog even. Nu was het ook een heel gevaarte maar wat vooral voor vertraging zorgden was, inderdaad, de Italiaanse regelgeving en vergunning. Maar die kwam er en na twee weken kon die draaien. Nog wat aanloopproblemen maar inmiddels zijn wij dik tevreden. En voor dat je het weet is het dan juni. Tijd om aandacht te geven aan ons 15 jarig bestaan. Op 15 juni hebben we dat met onze gasten mogen vieren. Een vol terras en een keukenploeg die ontzettend zijn best heeft gedaan. Want ja, iets vieren in Italië dat doe je natuurlijk met eten, eten, en nog eens eten en natuurlijk wordt daarbij gedronken. Voor ons was deze avond onvergetelijk! Schitterende vaas met veldbloemen, kaartjes, cadeautjes, lieve woorden, prachtig lied, kortom overweldigend. Lieve mensen, ontzettend bedankt.

Activiteiten die gedurende het hele seizoen doorgegaan zijn, zijn o.a. de excursie’s naar o.a. ons wijnhuis. Deze keer ook in het hoogseizoen. Na de rondleiding, op het moment dat het op proeven aankwam, gingen de kinderen lekker naar buiten om b.v. te voetballen met Bart of Joep. Ook de excursies naar de boerderij, slachterij en slager waren ontzettend leuk en leerzaam. Altijd leuk om in ander land eens te kijken hoe het er daar aan toeging. Een andere activiteit die onze waardering krijgt is het feit dat er opvallend veel door ons gasten werd gesport. Complimenten aan al die dames en heren die er elke dag (soms al vroeg in de morgen) op uittrokken om al hard lopend, wandelend en vooral fietsend, te werken aan hun conditie!!

En dan de zon….die heeft weer ontzettend zijn best gedaan. Het is toch wel erg lekker om op een berg te wonen waar het toch altijd aanzienlijk koeler is als aan b.v. zee. Dit jaar een gast naar de dokter gestuurd omdat echt de blaren van het hete strand onder op de voeten stonden.

En de dokter.. heeft dit jaar weinig “werk” gehad aan b.v. oorontstekingen. Onze nieuwe ozonpomp heeft wat dat betreft zijn werking gedaan maar verder zag het zwembad er niet uit.

En dan komt nu dus “het nieuws”……inderdaad er gaan flink wat aanpassingen plaats vinden aan het zwembad. Komend seizoen dus weer prachtig blauw water, een ozon pomp die er voor zorgt dat de bacteriën gedood worden en wederom geen oorontstekingen!!

Een veel gestelde vraag is: “Wat doen jullie nu als de camping dicht is?”

Het antwoord daarop is eigenlijk best makkelijk……. dit najaar is het vooral snoeien. Was dat “vroeger” een droom…..nu bijna een nachtmerrie. Met een hoogwerker worden de bomen gesnoeid. Als ik dit schrijf is het 20 november……nog 18 te gaan…… Ja, we moeten natuurlijk wel zorgen dat het schitterende uitzicht blijft bestaan.

En verder de noodzakelijke aanpassing aan de technische ruimte van het zwembad. En omdat daar beton aan te pas moet komen nemen we meteen het voetpad maar mee. Klinkers eruit, beton er in en de klinkers mogen het weer een “gewoon” mooi pad maken. Zonder hobbels en bobbels en “iets” minder steil. Jammer dat tijdens deze werkzaamheden het weer niet echt mee werkt. De herfst is in Perticara erg nat. Hebben we nog andere plannen….ja, er komt ook nog een nieuwe speelplaats voor de kinderen. Lekker natuurlijk met het nodige klim en klauterwerk en strobalen om lekker te ravotten. En zo is er elk jaar weer wat nieuws.

 

Voor ons krijgt het komende seizoen alweer een gezicht. We weten bijna dat Joep weer ons team komt versterken en deze keer neemt hij twee vrienden mee die voor iedereen gaan zorgen. Voor de jonge gasten een speuroptocht, stormbaan, voetbaltoernooi, end. Voor de wat oudere gasten wordt ook gezorgd. Lekker onderuit op het terras en genieten maar! Nu is het weliswaar nog lang geen 15 mei en ook nog geen 2014 maar de tijd vliegt. Laat maar komen.

Wij weten zeker dat we er tegen die tijd weer klaar voor zijn. Dit jaar weer een “voetbaljaar” met het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Voor de liefhebbers…..er gaat geen wedstrijd gemist worden. Zou leuk zijn…op 13 juli een finalewedstrijd Oranje – Italië???? Wij willen al onze gasten bedanken voor hun komst naar Perticara in 2013. Uiteraard bent u ook het komend jaar weer van harte welkom! Lukt het in 2014 niet, stuur dan familie, vrienden of buren. Tevens wensen wij iedereen veel gezondheid en geluk in 2014.